Sjokolademania!

Jeg har konditorfagbrev, men hjertet mitt ligger i kokkelering av vanlig, sunn hverdagsmat og gastronomiske opplevelser til helgene fremfor sukkerbakverk. Kankje naturlig siden kostholdet utgjør så mye i forhold til måten jeg trener på. Så det blir sjelden bakt noe særlig kaker og annet snadder på kjøkkenet mitt. Unntakene er selvsagt bursdager, der det er obligatorisk med sjokoladekake, gulrotkake og marsipankake. For ikke å snakke om vafler, is, fruktsalat og boller. Og pølse med brød. Men det handler mannen inn, så har han gjort sitt liksom.

Anyways, jeg får ofte forespørsler om å bake for andre, men må dessverre ofte si nei fordi jeg rett og slett ikke har tid. Men når jeg HAR tid kjenner jeg at jeg storkoser meg og kobler ut med bakingen! I kveld har jeg bakt en "hestekake" til ei nabojente. Håper hun blir fornøyd :)


Jeg skal aller nådigst dele oppskriften med deg, det er verdens enkleste og kanskje beste sjokoladekake. Den bruker jeg som base til det meste: med jordbær og krem, til muffins, til platekake med glasur og til rund kake med smørkrem.

  • 150 gram smelta smør
  • 7,5 dl kefir
  • 4,5 dl sukker
  • 1 ss natron
  • 8 ss oboy
  • 2 ss kakao
  • 10 dl hvetemel

Sleng altsammen oppi kjøkkenmaskinen og rør til det blir jevnt. Tøm i form og steik på 200 grader ca 20-30 min (muffins ca 8 min)



Sjokoladekrem:

  • 200 gram mykt smør/melange
  • 1 pakke melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 5 ss oboy
  • 1 egg
  • 0,5 dl kaffi

Kremen piskes først med grind, deretter med visp til den er luftig.

Ikke akkurat proteinrikt, så det er godt jeg skal sende den ut av huset i måra ;)

3 kommentarer

Cecilie Lykke

23.10.2012 kl.11:20

Den glasuren så HIMMELSK ut!!
Oj, dette visste jeg ikke... :) Alltid drømt om å bli konditor selv egentlig :D Spennende og utfordrende og digg ;)

Marlene

08.10.2013 kl.17:08

Kan man bruke vanlig melk?

Skriv en ny kommentar

Sol

Sol

34, Førde

Hei og takk for at du stikk innom! Med denne bloggen ønsker eg å motivere og inspirere til ein aktiv kvardag, kva det enn måtte vere. Eg liker å utfordre både meg sjølv og andre til å komme ut av komfortsona. Det er nemlig her det skjer utvikling! Eg er òg lidenskaplig opptatt av sunn og god mat, så et mattips eller to skal du heller ikkje sjå vekk i fra at du strompler over. Eg blir veldig glad om du legger att ein kommentar eller deler innlegga du liker :)

Kategorier

Arkiv

hits